שמירה על ניקיון ותחזוקה של מזרנים חיונית בריאותית ותחושתית. אתם ממש לא רוצים ללכת לישון על מזרן שמארח וירוסים, עובש, בקטריות ופטריות.
עם זאת, גם אם כולנו מסכימים, הפרקטיקה אינה תמיד קלה. מזרנים נוטים להתלכלך, וכשזה קורה, טוב לדעת מה ניתן לעשות, מעבר לניגוב עם מטלית טבולה בסבון..
אז עבור הפעם הבאה שתחליטו לנקות את המזרן, הכנו לכם 4 טיפים מקצועיים שיעשו לכם את החיים קלים.
טיפ 1: שאיבה יסודית
מעבר לכתמים, המזרן שלנו נוטה לצבור אבק, וכיוון שעל המזרן האבק אינו נראה לעין, קל להתעלם מהנוכחות שלו, עובדה שמסייעת לו להיאסף שכבה על גבי שכבה. מה אם כן עושים? פעם בשבועיים שואבים!
אלמנטים נדרשים:
שואב אבק, עדיף עם מתאם ייעודי לניקוי משטחים רכים וסודה לשתייה.
פעולה:
מפזרים על גבי המזרן סודה לשתייה (מסייעת בנטרול ריחות וסופחת נוזלים כגון זיעה), מחכים כחצי שעה ושואבים היטב באופן שיטתי, תוך הקפדה על שאיבה בפינות ובקצוות.
טיפ 2: ניקוי עומק בעזרת חומר ייעודי
מזהים כתם עיקש? תתמודדו מולו בצורה נקודתית!
אלמנטים נדרשים:
- חומר ייעודי לניקוי מזרנים
- מטליות נקיות
- מברשת רכה
רססו את חומר הניקוי על פני המזרן והניחו לו למספר דקות. לאחר מכן, גרדו את השטח בעדינות באמצעות המברשת, תנגבו עם מטלית לחה ותספגו בעזרת מטלית נקייה ויבשה.
טיפ 3: אוורור שבועי
אנחנו נוטים להשאיר את המזרן מכוסה 24/7, אך אין זה כלל נכון או רצוי. מהו הפתרון? ובכן כאשר עומדים להחליף מצעים, עדיף מדי שבוע, תשאירו את המזרן להתאוורר ללא מצעים, למשך כ-20 דק'.
יש לכם כוח? הוציאו אותו להתאוורר בחוץ מתחת לקרני השמש, אלא אם כן יש רוח חזקה מלווה באבק. במקרה הזה תשאירו את המזרן לאוורור בתוך הבית.
טיפ 4: גם ריח משחק תפקיד
לאורך זמן המזרן עשוי להפיץ ריחות שאינו נעימים. במקרה זה טוב להכיר שיש בשוק מוצרים שניתן לרסס על מזרנים ושהם מסייעים בנטרול ריחות. כמו כן, יש מבחר שמנים אתרים שמומלץ לטפטף מהם כמה טיפות ישירות על גבי המזרן, אם כי קחו שבון שהם ישאירו כתם משלהם. הריחות הרעננים עשויים להרחיק יתושים, להרגיע נפשית ולפזר ניחוחות נעימים.
פעולות מונעות!
לאחר שהבנו כיצד ניתן להתמודד עם כתמים וריחות, נעצור לחדד שיש מספר פעולות פשוטות שמסייעות למנוע מראש את ההתמודדות. מה אם כן מומלץ לעשות? ובכן, יש לנו 3 כללי זהב עבורכם:
בחירה חכמה - בחרו מראש במזרנים שמציעים את שני הפרמטרים הבאים:
- תעלות אוורור (מונעות הזעת יתר).
- בד בעל יכולת לדחות נוזלים וכתמים, ממש כמו בד מיקרופייבר.
כיסוי ייעודי - אל תוותרו על כיסוי הגנה למניעת כתמים, וכן, יש כיסויים שמתאימים גם עבור הגודל המנצח של מיטה פלוס. כאן חשוב לוודא שהכיסוי בעל שכבה רכה ונעימה שאינה פוגעת באיכות השינה.
כמו כן, אם מוכנים להגדיל ראש, תכסו בכל בוקר את המיטה עם כיסויי ייעודי (בעיצוב שאוהבים). כך גם אם יושבים על המיטה עם בגדים מבחוץ, המצעים נשארים נקיים, וגם המצעים נמנעים מלספוג אבק שעשוי לעבור למזרן.
החלפת מצעים – מדי שבוע החליפו סדינים באופן קבוע. פעולה של 5 דק' שמונעת הצטברות של חיידקים, ואם יש כתם שדורש טיפול, נחשפים אליו יותר מהר, לפני שהוא מתקבע.
טיפ שתשמחו לקבל!
הכול טוב ויפה, אך שונאים להחליף מצעים? אינכם לבד! אם המיטה של הילד/נער, תגרמו לו לבצע זאת בעצמו. חשים שהוא לא יתלהב? יש לנו רעיון!
תציעו "חיזוק חיובי". זה יכול להיות סט מצעים חדש (אם יתמיד במשך חודשיים שלמים), זה יכול להיות "פטור" מביצוע משימה אחרת בבית, זה יכול להיות דמי כסי מוגדלים וכדומה.
שנסכם ונלך לישון?!
ניקוי מזרנים באופן שיטתי מהווה דרך אפקטיבית שמסייעת לשמור על ניקיון, בריאות ועמידות לאורך זמן.
קצת השקעה, ותלכו לישון הרבה יותר רגועים - בהצלחה!